Nieuwe intranet introductievideo's!

Ellen van Aken 06-01-2013 1931 keer bekeken 0 reacties

Goed nieuws voor diegenen die mijn lijstje van intranet-introductievideo’s waarderen; ik heb er inmiddels een twintigtal toegevoegd.

Vastgoedsector.
Opvallend is het aantal filmpjes van intranets van Amerikaanse vastgoedorganisaties dat ik tegenkwam. Door hun decentrale structuur is dit vaak meer een extranet dan een intranet, maar voor de video maakt dat niet uit. Of deze video’s nu ineens zijn verschenen omdat de recessie op de Amerikaanse vastgoedmarkt efficiënter werken noodzakelijk maakt, of dat iedereen elkaar voortdurend naäpt, of dat het toeval is, weet ik niet, maar ik vond er ineens een aantal tegelijk.
Meestal zijn ze niet heel bijzonder, behalve deze, die een nogal gedateerd en lelijk design heeft (en toch uit maart 2012 lijkt te zijn!)

Mensen.
Ik heb ook enkele “talking heads” video’s toegevoegd. Ik vind ze vooral leuk om te zien of mensen zich comfortabel voelen voor de camera (zoals deze), of dat ze zich niet zo goed een houding weten te geven (zoals deze). Daarnaast kwam ik twee filmpjes tegen uit Italië, (modebedrijf en autobanden) die alleen maar medewerkers laten zien, die aangeven wat ze van een intranet verwachten, en dat die verwachtingen dan ook zijn uitgekomen. Mooi om te zien dat men zich eindelijk realiseert dat het intranet iets moet zijn waar de medewerkers wat aan hebben. Dat klinkt als een open deur, maar de wens van de medewerker wordt nog niet overal meegenomen!
Het is ook een goede afwisseling van de ruimtevaart- en filmmetaforen uit mijn eerdere collectie.

Ook de moeite waard.
- In deze teaser stelt men elkaar vragen en geeft men antwoord, zonder fratsen. Ik hoop alleen wel dat men alles kan vinden op het intranet, want zo te horen staat er nogal wat op!
- Deze video van een relaunch is gemaakt met Lego, en eindigt met een aantal “bloopers”.
- Deze video laat een aantal taken zien die een nieuwe medewerker wil doen met behulp van intranet. Een beetje aan de lange kant, maar wel een mooie vormgeving.
- En deze relaunchvideo is redelijk standaard, maar het bijbehorende filmpje van iemand die liever het oude intranet heeft, en mensen die onderzoeken of het oude intranet overlevingskansen heeft (zie de YouTube pagina waar deze video's op staan), maken het geheel tamelijk herkenbaar en amusant.

Mijn favoriet.
Dat is deze keer dit Indiana-Jones verhaal uit Singapore. Een tikje overdreven, maar dat vind ik nu eenmaal leuk.

Cube - Find the answer in a simpler and more efficient way from Cube on Vimeo.

De hele collectie staat hier.

Mocht je zelf nog een video hebben die in de collectie past, zet 'm dan op YouTube, Vimeo of MySpace en laat het me weten, dan voeg ik ‘m met plezier toe!

Image courtesy of njaj at FreeDigitalPhotos.net

0  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...